GALERII ⟩ Rakvere võõrustab Valencia jalgpallilaagrit

Copy
Rakvere võõrustab Valencia jalgpallilaagrit.
Rakvere võõrustab Valencia jalgpallilaagrit. Foto: Marianne Loorents

Sellel nädalal harjutab üle saja Lääne-Virumaa jalgpallilapse Rakveres korraldatavas Hispaania tippklubi Valencia CF jalgpallilaagris.

Niisuguste laagrite tava ulatub Eesti eri piirkondades mitme aasta taha, kuid Rakveresse jõudis see kohaliku jalgpalliklubi Tarvas initsiatiivil esimest korda. Huvi laagri vastu osutus sedavõrd suureks, et kõik kohad täitusid sellekohase info avaldamise järel kõigest kahe päevaga.

Tarva noortetöö juhi Joonas Ljaši sõnul avaldab koroonaviirus laagrile vaid nii palju mõju, et oodatud hispaanlastest treenerite asemel tegutsevad järelkasvuga viie päeva vältel Rakveres paar Valencia CF-i noortesüsteemi heaks töötavat hollandlasest treenerit, kes saabusid Eestisse sootuks Saksamaalt. Neid abistavad kohapeal Tarva klubi noortetreenerid.

"Koroonaviirus pani kõik hoopis uude valgusse," kõneles Joonas Ljaš. "Tegelikult on Valencia laagri kontseptsioon see, et treenerid tulevad laagrisse õpetama klubi enda jalgpalliakadeemiast, aga viiruseohu tõttu pandi neile keeld peale ega lubatud kellelgi sealt tulla." Õnneks olid siiski käepärast võtta Valencia süsteemis teistes riikides tegutsevad juhendajad.

Rääkides kohapealsetest treeningutest, ütles Tarva noortetöö juht, et Valencia klubi välja töötatud harjutused on hästi mängulised ning neid sooritatakse gruppides väga väiksel maaalal. "Tehnika ja algtõed on siinjuures ülitähtsad," märkis ta.

"Kõik on päevade peale ära jaotatud. Alustasime esimesena tehnikapäevaga, teisel oli söötmispäev. Seejärel harjutati taas söötmist, kuid juba sellises võistkondlikus vormis – kaks kahe ja kolm kolme vastu. Laagri viimasel päeval, reedel, lapsed mängivad omavahel ja on turniiripäev," kõneles Joonas Ljaš ja lisas, et täpselt samamoodi leidub uut harjutusvara jalgpalliklubi Tarvas treenerite jaoks.

Üks kahest Valencia laagri välistreenerist Frencis Malawau ütles, et loomulikult muutis koroonaviirus laagri korraldamise keerulisemaks, kuid seda suurem oli rõõm, kui ta koos rahvuskaaslasega lõpuks Rakveresse jõudis. "Nähes siinse jalgpalliklubi inimeste ja laagris osalevate laste entusiasmi, valdas meid rõõm," rääkis Malawau. "Kohtame siin väga head suhtumist. Igas grupis on laste näol olemas ka väga hästi inglise keelt valdavad tõlgid."

Esimest korda elus Eestisse ja Rakveresse sattunud kogenud treener tähendas, et kuigi nende peatähelepanu on suunatud treeningute ettevalmistamisele ja juhendamisele laagris, püüavad nad leida aega ning tutvuda veidi linnaga, seda enam, et Rakvere on niivõrd väike ja hubane, et sellele väikese tiiru peale tegemiseks piisab paarist mõnusast jalutuskäigust. "Me pole sedasorti tüübid, kes lähevad peale trenni kohe hotelli magama. Oo ei. Käime ja suhtleme inimestega ning naudime siinset kultuuri," selgitas Frencis Malawau.

Ka huumorisoonega oli mõlemal juhendajal kõik korras. "Valencia akadeemia heaks töötamise suurim pluss on see, et Hispaanias on ilm alati parem kui Hollandis," ütles Malawau muheledes ning ei unustanud samuti ülivõrdes rääkida Aqva hotellist, kus nad Rakveres veel paar päeva peatuvad.

Laagri lõppedes valivad treenerid välja kaks noort pallurit, kellel avaneb omakorda võimalus tutvuda Hispaanias Valencia jalgpalliakadeemiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles