GALERII ⟩ Tantsupeo väike õde sündis Uhtna külaplatsil

Copy
Uhtna külaplatsil toimus täna “Vaba rahva tants” alapealkirjaga "Kes ei tööta, see ei söö".
Uhtna külaplatsil toimus täna “Vaba rahva tants” alapealkirjaga "Kes ei tööta, see ei söö". Foto: Marianne Loorents

Uhtna külaplatsil toimus täna laulu- ja tantsupeo miniversioon “Vaba rahva tants” alapealkirjaga "Kes ei tööta, see ei söö".

Taasiseseisvumispäeval püüti tantsu armastuse mitu palet: toidu, töö ja Eestimaa vastu.

Tantsude vahele kõlanud vahetekstid kõlasid tuttavalt, ometi oli tantsul seekord siiski väge rohkem: muusika ja sõna ei jäänud valitsema. Võitis kaunis tants. Rahvatantsurühmad esitasid tantse, mis tantsupeo seekordsest teemast kantud. 

Rakvere valla vallavanem Maido Nõlvak oli ka ise usinalt laval tantsimas. Ta ütles, et pole midagi paremat, kui oma rahvaga pidu pidada – tantsida ja laulda.

Ta lootis, et järgmisel, juubeliaastal, saavad ühendatud laul ja tants. ""Vaba rahva tants" ühineb "Vaba rahva lauluga"," lausus Nõlvak. Ta lisas, et väikestes kohtades tulebki selliseid pidusid pidada.

Ürituse korraldaja Sirje Rebane rääkis, et üksi ei tee midagi. "Ma ei tea, kas maailm muutus, aga ta ei muutunud ka halvemaks," sõnas Rebane üritusel. Ta lisas, et töötav inimene paneb alati oma tegemistesse hinge.

Tarva Tammede tantsija Tõnu Sepp ütles, et suur tantsupidu läheb rohkem hinge. Selles on puudutus. "Aga väikeste tantsupidude võlu on selles, et saab end vabalt ja mõnusalt tunda," sõnas Sepp. 

Laulu ja muusika poolt täitsid Uhtnas Viru-Nigula Meeskoor ning Pisikeste Pillide Punt. Õhtu lõpetas simman ansambli Törts saatel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles