Sadulsepaks õpitakse või siis sünnitakse

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Peamiselt sellesama valget värvi tehnikaime tõttu tuli ühe esialgu sepaks õppinud Lääne-Virumaa kuldsete kätega mehe ametinimele ette panna sõna “sadul”.
Peamiselt sellesama valget värvi tehnikaime tõttu tuli ühe esialgu sepaks õppinud Lääne-Virumaa kuldsete kätega mehe ametinimele ette panna sõna “sadul”. Foto: Ain Liiva

Kui öelda sõna “sadulsepp”, tuleb ilmselt paljudele esimesena silme ette ajaloost tuttav meistrimees, kes valmistab hobustele sadulaid ja rakmeid. Iseenesest pole see ettekujutus praegugi vale, kuid nüüdseks on sadulsepa tööülesanded suuresti muutunud.

Nimetatud ametimees võib olla nii mootorrattasadulate, mitmesugusest materjalist istemööbli pehmenduste ja katete valmistaja, aga ka eri marki sõidu-, ning miks mitte isegi veoautode istmete, samuti salongi või kabiini polsterdaja.

Üks selline vaata et harukordsete oskustega mees, kes peab lugu heas mõttes pedantsusest ega luba endale praaki, leidub üllataval kombel isegi Rakveres. Tema nimi on Indrek Alt ja ta on õpitud ametitelt nii pesuehtne sepp kui ka sadulsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles