Rakvere gümnaasium, reaalgümnaasium ja linn on konkursi "Liikuma kutsuva kooli aasta tegija" nominentide seas

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Rakvere linnapea Triin Varek pälvis "Liikuma kutsuva kooli" aasta tegija nominatsiooni.
Rakvere linnapea Triin Varek pälvis "Liikuma kutsuva kooli" aasta tegija nominatsiooni. Foto: Marianne Loorents

Tartu ülikooli liikumislabor pani aluse uuele konkursile, mis kannab nime "Liikuma kutsuva kooli aasta tegija". See on pühendatud algatustele, mis viivad edasi liikuma kutsuvat koolikultuuri, ja inimestele nende algatuste taga. Tiitlile esitati üle riigi enam kui poolsada kandidaati, kelle seast valis komisjon nominendid.

Rakvere gümnaasium sai kaks nominatsiooni. Algklasside maja meeskond on esitatud nominendiks kategoorias, mida esialgu konkursil plaanis ei olnudki. Tegu on parima distantsõppega kohaneja kategooriaga. Gümnaasiumi algklasside tegevused eriolukorra ajal on võrratu ja kogu Eesti mõttes esinduslik näide kiirest kohanemisest ning loovast ja süsteemsest mõtlemisest. Gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetajad Merle Tammre, Alar Madilainen ja Vello Akel esitati aga ühiselt liikuma kutsuva õpetaja tiitlile. Tegu on omavahel hästi toimiva õpetajate tiimiga, kes korraldab koolis liikumisega seotud omanäolisi ja uuenduslikke üritusi ning kelle värsked ideed leiavad rakendust ka ainetunnis.

Rakvere reaalgümnaasiumi vilistlaskogu esitati liikuma kutsuva kooli suure sõbra auhinna kandidaadiks. Nimelt kogus reaalgümnaasiumi vilistlaskogu kooli juubelipeol raha, mille eest soetati koolile kaks välipingpongilauda.

Aasta tegija nominentide seas on ka Rakvere linn ja linnapea Triin Varek. Linnavalitsuse ja linnapea Triin Vareki utsitamisel on mitu piirkonna kooli "Liikuma kutsuva kooli" võrgustikuga liitunud, omavalitsus toetab kõiki õppeasutusi kindla summaga aastas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles