Virumaal mõeldakse koroonaviiruse teise laine tõkestamisele

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Terviseameti ida regiooni juhataja Marje Muusikus.
Terviseameti ida regiooni juhataja Marje Muusikus. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

​Terviseameti ida regiooni juhataja Marje Muusikus, Ida päästekeskuse juht Ailar Holzmann ja Ida prefekt Tarvo Kruup kutsusid esimest korda pärast eriolukorra lõppu neljapäevaks kokku Ida-Viru omavalitsusjuhid, Lääne-Virumaa Omavalitsuste Liidu ning riigiasutuste esindajad, et leida võimalusi koroonaviiruse leviku peatamiseks.

Videosilla vahendusel koguneva COVID-19 komisjoni põletavamaks teemaks on koroonaviiruse leviku teise laine piiramine Ida-Viru maakonnas. Komisjoni tööd juhtiva Ailar Holzmanni sõnul loob info ja vahendite süsteemne juhtimine oluliselt parema koroonaviiruse seire. "Iga kriisi saab operatiivselt reguleerida vaid sidusas koostöös – antud hetkel eeldab meie koostöö riigi-, kohalike asutuste ja Virumaa elanikkonna ühist pingutamist," lausus ta.

Marje Muusikuse sõnul on Ida-Virumaa olukord kriitiline ning kiire infovahetus ja selge ülesannete jaotus viiruse kontrolli alla saamisel seetõttu võtmetähtsusega. "See, kui kiiresti me viiruse ohjame, sõltub suuresti Ida-Virumaa elanike vastutustundest ning käitumisest. Palume inimesi jätkuvalt järgida tervisameti soovitusi ning vältida rahvarohkeid kohti," kõneles Muusikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles