Spordipilt ⟩ Ujumisnoored ammutasid uusi nõkse

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Aqva ujulas on kohalikele noorsportlastele käinud kogemusi jagamas mitu huvitavat külalistreenerit. Kui seekord oli külaliseks Kaire Indrikson (pildil), siis möödunud suvel õpetas virulasi näiteks Jason O'Brien USA-st.
Aqva ujulas on kohalikele noorsportlastele käinud kogemusi jagamas mitu huvitavat külalistreenerit. Kui seekord oli külaliseks Kaire Indrikson (pildil), siis möödunud suvel õpetas virulasi näiteks Jason O'Brien USA-st. Foto: Marianne Loorents

Lõppeval nädalal võis Rakvere Aqva spaa ujulas kohata siin oma hoolealuse, paraujuja Matz Topkiniga treeninglaagris viibinud tunnustatud ujumistreenerit Kaire Indriksoni.

Kohaliku spordiklubi Wiru Swim kutsel nõustus 59-aastane Indrikson, kes pälvis 1977. aastal Eesti parima naissportlase tiitli, koos rakverlasest endise tippujuja ja praeguse treeneri Ralf Tribuntsoviga korraldama ka ühe seliliujumise nippe tutvustava treeningu kohalikele noorsportlastele.

Kaire Indrikson lausus, et õpetuste ja kogemuste jagamine käib tema töö juurde. "Ikka vaatad ju, mida teised teevad, õpid ja mõtled," ütles esimest korda Rakveresse laagrisse sattunud juhendaja. Rääkides tööst Eesti parima paraujuja juhendajana, lausus ta, et see on loomingulisuse küsimus. "See on nagu kunstnikutöö, kui sa näed, kus on midagi parandada või juurde anda," lisas Kaire Indrikson.

Kaire Indriksoni kõrval jagas Wiru Swimi noortele õpetust rakverlasest ujumistreener Ralf Tribuntsov.
Kaire Indriksoni kõrval jagas Wiru Swimi noortele õpetust rakverlasest ujumistreener Ralf Tribuntsov. Foto: Marianne Loorents

Ka Rakveres Wiru Swimi klubis jäi kogenud treenerile silma mitu huvitavat ujumislast. "Tore rühm. Kohe on näha, et nad on harjunud kaasa mõtlema, mis on hästi oluline, ja treenerit kuulatakse," kiitis Indrikson Ralf Tribuntsovi särasilmseid hoolealuseid. "Talente ju kõik otsivad, aga kuidas seda tööd muudmoodi teha saakski."

Wiru Swimi üks eestvedajaid Gunnar Tõnning lausus, et tema hinnangul on Kaire Indriksoni näol tegu Eesti ühe parima seliliujumise spetsialistiga lisaks Ralf Tribuntsovile. "Seda eelkõige mõlema isiklike kogemuste kaudu," märkis ta.

Indrikson võitis aastatel 1975–1978 selili-, kompleks- ja teateujumises kokku kuraditosin Eesti meistritiitlit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles