Otepää loob noortevolikogu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää valla lipp
Otepää valla lipp Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää vallavavolikogu võttis 22. detsembri istungil vastu Otepää noortevolikogu moodustamise otsuse ja kinnitas volikogu põhimääruse.

Otepää noortekeskuse juhataja Kadri Orav ütles, et noortevolikogu on vabatahtlik ühendus, mille põhieesmärk on võimaldada noortel aktiivsemalt ühiskondlikus elus osaleda. Volikogu tegeleb Otepää valla noorte seisukohtade väljaselgitamisega valla elu suhtes ning nende esitamisega vallavolikogule ja -valitsusele.

«Maksimaalne liikmete arv noortevolikogus on 13,» selgitas Orav. «Valimised toimuvad veebruari esimesel nädalal, kandideerimisõigus on Otepää valla territooriumil elavatel noortel vanuses 13–26 eluaastat.»

Volikogu tegevust rahastavad Otepää vald ja Eesti Noorsootööühenduse Liit, osa raha saadakse projektidest.

Volikogu esimees Aivar Nigol ütles, et vallavolikogu toetab igakülgselt noorte initsiatiivi ning selle kaudu noorte osa suurendamist kohaliku elus küsimustes.

«Noorte roll võiks volinike arvates olla tunduvalt suurem kui seda on olnud senini, algatus luua noortevolikogu peaks noorte aktiviseerimisele märkimisväärselt kaasa aitama,» ütles Nigol. «Noored on Otepää valla tulevik ning noortevolikogu moodustamine tee parema ja noortesõbralikuma Otepää poole.»

Nigoli sõnul näevad vallavolinikud noortes partnereid, kelle mõtted ja soovid vallaelu korraldamise küsimustes on teretulnud ning aitavad kaasa Otepää valla arengule ja elukeskkonna kujundamisele ka noorte huvidest lähtuvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles