Nädala kaja: septembri algus toob sagina

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Piret Saul-Gorodilov.
Piret Saul-Gorodilov. Foto: Ain Liiva

Kooli algus on kõigile tuntav, ka neile, kel lapsi pole või on nad juba ära koolitatud. 1. septembri hommikust annab märku tihenenud liiklus. Paljudes peredes ärgatakse märksa varem, kasvõi sellepärast, et hommikuse hambapesu järjekord on pikem. Paljudele lastele tähendas 1. september pooleaastast vahet selle korraga, mil viimati klassikaaslasi nähti, ja keegi ei tea, mis ees ootab, sest igapäevased teavitused näitavad, et maakonnas fikseeritakse keskmiselt üks koroonaviirusega nakatunu päevas ning naabermaakonnas möllab viirus päris hoolega.

Kuni ühest nõuet pole esitatud, kehtestatakse reegleid oma parema äranägemise järgi. Seda nii koolides kui ka töökohtadel. Avalikud üritused on hoogu võtnud. Toimuvad nii sügisesed traditsioonilised kui ka kevadel edasi lükatud. Vallimäe vabaõhukeskuses oli järjest kolm kontserti, kus distantsi nõudvate reeglite järgimine polnud probleem. Kas publiku vähesus oli tingitud konkureerivatest üritustest või vihmasest ilmast, jäägu korraldajate otsustada. Igatahes pakkusid muuseumi- ja muinastulede öö eredaid hetki nii nahkhiirte kui ka luulepärlite näol ning Kunda ranna kaunist promenaadi kasutatakse ka väljaspool hooaega.

Kuni ühest nõuet pole esitatud, kehtestatakse reegleid oma parema äranägemise järgi.

Sportlased elavad üks nädal korraga ega julge kaugeleulatuvaid plaane teha. Kevad oli liiga lihaseid lõikav, kui korrapealt kõik trennid ja võistlused ära jäeti. Praegu panustatakse sisevõistlustele ja tulemused on silmatorkavalt head. Mida vähem saadi harjutada, seda suurem on võistlusnälg. Aga maakonda külastas ka Eesti tuntuim kettagolfipaar ning kiitis kohalike head taset.

Teatril on aastaplaanid paigas ja loominguline juht Peeter Raudsepp on lootusrikas. Täna esietendub eepiline armastuslugu “Charlotte Löwensköld”, tuleb nii tuumakaid kui ka lustakaid lavastusi, ja kui saatus lubab ning viirus vaibub, siis järgmisel suvel konkureerivad vabaõhulavadel Ivo Schenkenberg ja Robin Hood.

Palju kiidetud Sõmeru keskusehoones tähistati kõnede ja kontserdiga hoone kümnendat sünnipäeva ning päev hiljem lõigati lint läbi Kadrinas värskelt valminud tervisekeskuse ees, kus asub tööle ühtehoidev meedikute meeskond. Tapa vallas toimus tähtis koosolek, mis võib tulevikus 300 hinge Tamsalu linna juurde tuua. Sääse elanikud loodavad, et ka nemad sellest ühinemisest võidavad – vähemalt võimaluse lähemal poes käia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles