GALERII ⟩ Kuldpulmalisi austati kirikuvõlvide all

Copy
Täna tunnustati Rakvere Kolmainu kirikus auväärses eas kuldpulmapaare.
Täna tunnustati Rakvere Kolmainu kirikus auväärses eas kuldpulmapaare. Foto: Ain Liiva

Kui auväärsed abielupaarid tulid Rakvere Kolmainu kirikusse, tabas neid tihe vihm, mõned hetked enne austamisüritust oli sadu lõppenud. Päike tuli välja. Sellest räägiti täna päeval auväärsete abielupaaride austamisüritusel palju: elus on ikka nõndamoodi – päikest ja sadu saab korralikult ning vaheldumisi. 

Lääne-Viru Omavalitsuste Liit koostöös Rakvere kristlike kogudustega korraldas täna Rakvere Kolmainu kirikus üheksandat korda vastuvõtu Lääne-Virumaa kuldpulmapaaridele.

50 aastat abielus olnud Erna ja Väino Kuhi tulid pühakotta käsikäes, naisel oli kaasas kaunis orhidee. Ta ütles tasakesi, et see on nagu pruudikimp. Nende abiellumispäev on meeles: see oleks nagu olnud eile, ehkki oli 50 aastat tagasi. "Aeg on läinud kiiresti," tunnistas Erna Kuhi. 

Nende kohtumine oli justkui kinolinal, olles tõestus sellele, et omavahelist sobivust tasub hinnata koos matkates. Juhtus nii, et matka legend oli 1969. aastal Moskvas halvasti tehtud ja reisisellid eksisid Altai mägedes täiesti ära. Õiget mäekuru ei leitud, aga edasi liikuma tingimata pidi. "200 meetrit jääseina ja pimedus. Siis nägin, kes on kes," lausub Erna Kuhi. Väino jäi oma rahulikkusega Ernale silma – sobib suurepäraselt laste isaks.

Perekond Kuhi 50-aastase abielu jooksul on kolm last suureks kasvatatud, pere meespool käib küll veel tööl, kuid spordile pühendatud hetked liidavad neid ka praegu. "Nüüd on aega olnud oma abikaasat rohkem tundma õppima. Armu või uuesti ära," sõnab Erna Kuhi.

EELK Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu rääkis, et nendelt meestelt-naistelt saavad inimesed julgust, et olla armastatuga koos ja jagada oma elu.

Vastuvõttu jäi abielupaaridele meenutama kell – ajanäitaja, mis osutab kulgemisele, teisalt tuletab meelde lihtsat tõsiasja: lähedastele tuleb aega leida. Seda on auväärsed paarid osanud.

Austamisgala eesmärk oli tunnustada ja väärtustada abielu ning peretraditsioone. Abielupaare tervitasid ja õnnitlesid ning soovisid neile jätkuvalt imelisi kooseluaastaid Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum ja tegevjuhi Sven Hõbemägi, EELK Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu ja Rakvere Karmeli koguduse pastor Gunnar Kotiesen. Musitseerisid noored artistid Nova Randén ja Enriko Kadakas.

Väärikaid abielupaare tervitati Mendelssohni pulmamarsiga.

Seekord oli austamisüritusele kutsutud 33 abielupaari. Neli paari tähistavad sel aastal teemantpulmapäeva – 60 aastat abielu. 

Loe homsest lehest suguvõsast, kust austamisüritusel osalesid paarid, kes peavad sel aastal teemantpulmi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles