Valitsus jätkab eelarvearutelu Sagadis

BNS
Copy
Eile kogunes Vabariigi Valitsus Sagadi mõisa 2021. eelarvet arutama. Esiplaanil rahvastikuminister Riina Solman. 
Eile kogunes Vabariigi Valitsus Sagadi mõisa 2021. eelarvet arutama. Esiplaanil rahvastikuminister Riina Solman. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsus pidas kolmapäeval 2021. aasta riigieelarve ja 2021-2024 riigi eelarvestrateegia nõupidamise Sagadis ja jätkab sellega ka täna.

Valitsus sai ülevaate seniste otsustega seotud täiendavast rahastamisvajadusest 2021-2024 riigi eelarvestrateegia perioodil, võimalikest majanduse elavdamise meetmetest ja ettevalmistamisel olevatest välistoetuste kasutamise võimalustest seoses uue Euroopa Liidu eelarveperioodi alguse, majanduse taaskäivituspaketi ning kliimaeesmärkide saavutamiseks vajalike täiendavate investeeringuvajadustega.

Täna arutelu Sagadis jätkub. Eelarvearutelud on kavandatud jätkuma ka järgmisel nädalal. Valitsus peab esitama riigieelarve eelnõu riigikogule hiljemalt kolm kuud enne uue eelarveaasta algust ehk septembri lõpuks.

Sel sügisel koostatakse üheaegselt nii järgmise aasta riigieelarve eelnõu kui ka järgmise nelja aasta eelarvestrateegia. Eelarvestrateegia eesmärk on planeerida tegevusi ja raha pikemaajaliselt, pidades silmas valitsuse prioriteete, tulevikuprognoose ja üleilmseid trende. Riigieelarves kajastuvad järgmise aasta konkreetsed kulutused ja tulud.

Tavapäraselt kinnitab valitsus eelarvestrateegia kevadel, kuid riigieelarve alusseadusse tehtud muudatus lubab valitsusel eriolukorra tõttu lükata eelarvestrateegia kinnitamine septembri lõppu.

Riigikogule esitatav riigieelarve eelnõu on valitsuse kollektiivne otsus. Valitsus teeb kabinetinõupidamisel põhimõttelised otsused ja annab oma istungil heakskiidu nende otsuste põhjal koostatud eelnõule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles