Repliik: eelista eestimaist

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Ehrlich.
Kristi Ehrlich. Foto: Arvet Mägi

Raamatupoodides on riiulid kõikvõimalikest kokaraamatutest lookas. Küll pakutakse raamatuid, mille kaante vahele on köidetud retseptid kiiresti valmivatest roogadest, näpunäiteid koduste piduroogade tegemiseks ja kookide-pirukate küpsetamiseks.


Järjest enam võtavad kodumaiste autorite koostatud kokaraamatute kõrval koha sisse ka tõlkeraamatud, mis sageli püüavad pilku kaanepildiga, millel teles tuntuks saanud näod.


Muidu toredate tõlkeraamatute puhul kipub häda aga olema selles, et roa tegemiseks tarvilikud ained on niivõrd udupeened, et tekib raskusi nende välja hääldamisega. Rääkimata siis sellest, et neid poest otsima minna. Ja kõike ilmselt polegi meie kaubandusvõrgust saada.


Vahest peitub ka lihtsuses võlu ja vana hea retsepti järgi küpsetatud õunakook teeb silmad ette nii mõnelegi uhke nimega toidule. Vähemalt on teada, mida koogi valmistamiseks vaja läheb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles