Ööpäevaga lisandus maakonda kaks koroonahaiget

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Lääne-Virumaal on praegu kaheksa koroonahaiget, kelle elukoht on rahvastikuregistri järgi meie maakonnas. Foto on illustratiivne.
Lääne-Virumaal on praegu kaheksa koroonahaiget, kelle elukoht on rahvastikuregistri järgi meie maakonnas. Foto on illustratiivne. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1823 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 50 testi tulemus osutus positiivseks. Kaks uut positiivset tulemust andsid Lääne-Virumaa inimesed. 

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Ida-Virumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 30 inimesel. Harjumaale laekus 16 uut positiivset testi tulemust, Lääne-Virumaale kaks ja Tartumaale üks. Ühel juhul puudus positiivse proovi andnul rahvastikuregistris registreeritud elukoht.

Lääne-Virumaal on praegu kaheksa koroonahaiget, kelle elukoht on rahvastikuregistri järgi meie maakonnas. Kolmteist haiget on Eestis viibivad teiste riikide kodanikud, enamik on liitlasvägede sõdurid.

Ida-Virumaale lisandunud 30 uue juhtumi puhul on 18 juhul tegemist varasemate nakatunute lähikontaktsetega ja ülejäänud nakatumiste asjaolud on veel välja selgitamisel. 

Kokku on Ida regioonis neli aktiivset kollet. Ida regionaalosakonna jälgimisel on 680 inimest, kellest on haigestunud 145.

Terviseamet paneb südamele: kuna lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisele lähemal kui 2 meetrit ja pikema aja jooksul kui 15 minutit, siis haigena koosviibimisele minek on kindel viis oma sõpru nakatada – sageli viibitakse tunde tihedalt koos kinnises ruumis ning räägitakse valjul häälel.

Viimane aitab viiruseosakestel aga veelgi paremini levida.

Kindlasti võiksid ürituste osalejad oma telefoni paigaldada koroonaäpi HOIA, mis aitab võimalikku lähikontakti tõhusamalt tuvastada.

Seoses koroonaviirusega vajab haiglaravi 22 inimest. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati kaks.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 433 COVID-19 haigusjuhtumit 420 inimesega.

20. septembri seisuga on tervenenud 2 377 inimest. Neist 1 817 inimese (76,4%) haigusjuhtum on lõpetatud, 560 inimese puhul (23,6%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 30,78.

Järgmised kolm nädalat on kriitilised viiruse kontrolli alla saamiseks. Terviseamet soovitab edasi lükata või ära jätta kõik perekondlikud kogunemised, peod ja muud üritused. Soovitatav on üritused lükata 3-4 nädalat edasi ja seejärel uuesti olukord üle hinnata. Riskide püsimisel või kõrgenemisel tasub üritus üldse ära jätta või lükata see kaugemasse tulevikku. Kui üritus on täiesti vältimatu, tasub seda teha võimalikult väikeses seltskonnas, järgides kõiki terviseameti välja antud turva- ja ohutusnõudeid. Vajadusel saad konsulteerida mõne terviseameti spetsialistiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles