Kaitseliidu õppus Põhjakonn korraldatakse vähendatud mahus

BNS
Copy
Õppus Põhjakonn
Õppus Põhjakonn Foto: Elmo Riig

Kaitseliidu kirde maakaitseringkonna õppus Põhjakonn peetakse tänavu vähendatud mahus, kuid samas korraldatakse spetsiifilisem suunatud väljaõpe juhtidele.

Kirde maakaitseringkonna õppus Põhjakonn algab reservõppekogunemisena täna ja kestab 27. septembrini. Koroonapandeemia tõttu muudeti õppusel osalevate kaitseliitlaste arv tavapärasest väiksemaks, kuid samas toimub spetsiifilisem suunatud väljaõpe juhtidele.

Kompanii-, rühma- ja erialarühmade pealikud kutsutakse õppusele kogu nädalaks, kus esimesed neli päeva toimub teoreetiline õpe, millele järgneb reedest pühapäevani õppus maastikul Rutjal, kus luure-,  pioneeri- ja tankitõrjerühmad ning meedikud sooritavad praktilise harjutuse ja viivad ellu teoorias õpitut.

26. ja 27. septembril toimub Kunda spordikeskuses Kaitseliidu kirde maakaitseringkonna õppuse Põhjakonn ajal ka naiskodukaitse evakuatsiooniõppus. Õppusel osalevad kirde maakaitseringkonna Alutaguse, Järva, Jõgeva ja Viru evakuatsioonirühm.

Evakuatsiooniõppusel keskendutakse evakuatsioonipunkti ülesseadmisele, evakueeritavate vastuvõtmisele, punkti töös hoidmisele ja punkti kokkupanemisele. Õppusele on oodatud evakueeritavaid mängima ja punkti vaatlema kohalikud inimesed.

Kahepäevasel õppusel harjutavad evakuatsioonirühmad omavahelist meeskondade tööd, evakueeritavate vastuvõtmist ja olukorda lahingu piirkonnas. Evakuatsioonipunkt seatakse Kundas valmis 26. septembri hommikul kell 9.

Lisaks toimub Kundas valjuhääldiharjutus, mis võib häirida kohalikke inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles