Lisandus 42 positiivset koroonatesti, Lääne-Virumaa jäi puutumata

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Lääne-Virumaal ei lisandunud ühtegi uut positiivset koroonatesti. Foto on illustratiivne. 
Lääne-Virumaal ei lisandunud ühtegi uut positiivset koroonatesti. Foto on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2 534 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 42 testi tulemus osutus positiivseks. Lääne-Virumaal ei lisandunud ühtegi uut positiivset testitulemust. 

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaal, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 16 inimesel. Esirinnas on ka Ida-Virumaa, kus laekus 11 uut positiivset testi tulemust.

Ida-Virumaal lisandunud 11 uue juhtumi puhul on kahel juhul tegemist nakatumisega hooldekodus (Jõhvi hooldekeskuse kliendid), neljal juhul toimus nakatumine koolis, ühel juhul on tegemist varasema nakatunu lähikontaktsega ja ülejäänud nakatumiste asjaolud on veel välja selgitamisel. 

Kokku on ida regioonis kuus aktiivset kollet, millest Kohtla-Järve töökoha koldega on seotud seitse, Sillamäe töökoha koldega 12, tutvuskonna koldega 30, Tammiku põhikooli koldega 11 ning Kohtla-Järve sünnipäeva koldega viis inimest.

Täna hommikul lisandus teine Sillamäe töökoha kolle, kus on hetkel viis inimest.

Terviseameti ida regionaalosakonna jälgimisel on 864 inimest, kellest on haigestunud 162.

Terviseamet paneb inimestele südamele: kuna lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisele lähemal kui kaks meetrit ja pikema aja jooksul kui 15 minutit, on haigena koosviibimisele minek kindel viis oma sõpru nakatada – sageli viibitakse tunde tihedalt koos kinnises ruumis ja räägitakse valjul häälel. See aitab viiruseosakestel aga veelgi aktiivsemalt levida.

Kindlasti võiksid üritustel osalejad oma telefoni paigaldada koroonaäpi HOIA, mis aitab võimalikku lähikontakti tõhusamalt tuvastada.

Koroonaviiruse tõttu vajab haiglaravi 31 inimest, juhitaval hingamisel on üks patsient.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles