Osavad käed meisterdavad tõetruu vilditud skulptuuri

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Eve Teras ütleb, et tema valgustaja eriala on väga palju arendanud oskust näha esemeid kolmemõõtmelisena. Kuigi lapsepõlves oli ta kirglik joonistaja, tulevad tal skulptuurid paremini välja – sellesama kolmemõõtmelisuse pärast.
Eve Teras ütleb, et tema valgustaja eriala on väga palju arendanud oskust näha esemeid kolmemõõtmelisena. Kuigi lapsepõlves oli ta kirglik joonistaja, tulevad tal skulptuurid paremini välja – sellesama kolmemõõtmelisuse pärast. Foto: Marianne Loorents

Eve Teras ei osanud kunagi mõelda, et tema oskus valmistada foto järgi lemmiklooma vilditud miniatuurne skulptuur võib teatud mõttes sarnaneda tööga matusebüroos. Ja esialgu ehmatas see Eve ära. Aga kui tema koer Kessuke umbes seitse aastat tagasi taevastele radadele läks, pani see teda oma kliente väga hästi mõistma.

Eve Teras teeb midagi sellist, mida teadaolevalt keegi teine Eestis ei tee. Ta võtab ette kliendi saadetud foto kassist, koerast või mõnest muust pere lemmikust ja teeb tõetruu vilditud skulptuuri, kasutades nõelviltimise tehnikat.

Kui esimesed tellimused tulema hakkasid, siis selgus, et üsna paljud loomaomanikud soovivad sel viisil jäädvustada mälestust oma lahkunud lemmikloomast. Inimene saab ise valida, millises poosis tema lemmikut kujutatakse ja millised on iseloomulikud detailid, näiteks kõrvade asend ja näoilme. “Sellel tööl on tagasiside ja mõte. Kui koerake on sinuga olnud 17 aastat ja sa oled temast ilma jäänud, siis miniatuurne kujuke lahkunud lemmikust lohutab leinavat omanikku,” lausub Eve, kelle hinge on jäänud nii mõnigi kliendi räägitud lugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles