Rakvere valiti maailma saja kestlikuma reisisihtkoha hulka

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Rakvere linn.
Rakvere linn. Foto: Ain Liiva

Täna avalikustas rahvusvaheline säästvat turismi arendav organisatsioon Green Destinations (Rohelised Sihtkohad) paigad üle maailma, mis valiti parimate kestlike sihtkohtade nimekirja. Eestist pääsesid sinna kõik taotluse esitanud sihtkohad: Hiiumaa, Saaremaa, Lahemaa, Järvamaa, Tartu, Pärnu ja Rakvere.

Rakvere esitas konkursile linnasüdames asuvate kortermajade energiasäästlikumaks muutmise programmi, mille tulemusena on lisaks kortermajade elanike kulude säästule saanud suur osa linnast uue väljanägemise ja muutunud ka külastajatele atraktiivsemaks. Rakvere abilinnapea Andres Jaadla sõnul on linnavalitsusel kestliku ja säästva turismi edendamiseks väga selged plaanid. "Kuulumine kestlike ja roheliste turismipiirkondade hulka annab tunnustuse linna visale tööle hetkel madalseisus oleva turismisektori taaselustamisel," lausus Jaadla ja lisas, et pikk tee on veel käia.

​Roheliste sihtkohtade programmist on Jaadla hinnangul linnale väga palju abi olnud. Välisekspertide toel tehtud põhjaliku kaardistamise tulemusi kasutades on omavalitsus järgmise aasta märtsiks kokku panemas Rakvere kui väärtuspõhise kestliku turismisihtkoha kontseptsiooni. "Püüdleme rahvusvahelises konkurentsis kindlasti olla parimate hulgas," sõnas Jaadla.     

Edetabelisse valimine on alles esimene etapp. Kevadeni analüüsivad nimekirja pääsenud sihtkohad 70 kriteeriumit, et pälvida mais 2021 tunnustus Green Destination Award.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles