GALERII ⟩ Vaata, ilusaima ümbrusega kortermaja

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Eesti Korteriühistute Liidu foorumil sai auhinna "Ilus koduümbrus 2020" kätte ühistu, mis asub Rakveres Mulla 7.
Eesti Korteriühistute Liidu foorumil sai auhinna "Ilus koduümbrus 2020" kätte ühistu, mis asub Rakveres Mulla 7. Foto: Eesti Korteriühistute Liit

Täna pärjati korteriühistute liidu suurfoorumil selle aasta parimaid korteriühistuid. Auhinna "Ilus koduümbrus 2020" võitis korteriühistu Mulla 7 Rakverest. Koduümbruse erilisus peitub pargis, mille on majaelanikud sinna rajanud. 

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi rääkis, et Rakvere Mulla 7 maja on ehitatud 1974. aastal, kuid renoveerimisega on läbi tehtud uuestisünd.

"Erilist tähelepanu väärib maja ümber kujundatud park. Pargi loomisega alustati juba 1974. aastal ning pikkade aastate jooksul ja ühise järjepideva töö toel on maja ümbrus kujundatud eriliseks ja kauniks," ütles Mardi. 

Kortermaja juurde on kaskedele, kuuskedele, pihlakatele lisaks pandud kasvama kämmalvaher, roosaõieline toomingas, püramiidtammed, iluõunapuu, värdforsüütia, sarapuud, lõhnavad sirelid ja pärnad.

"Pargi keskmes troonib lipumast," lausus Mardi.

Parki kasutavad aktiivselt nii ühistu enda kui ka naabermajade lapsed ja see on avatud kõigile heatahtlikele inimestele.

"Ühises kenas rohelises nurgakeses ei pea paljuks laulda musträstas ega laksutada ööbik," ütles Mardi.

Tema sõnutsi on ilusa koduümbruse kujundamiseks ja hoidmiseks kulunud palju vabatahtlikku tööd. "Töödes kaasalööjaid on õnneks alati leidunud. Võitja ühistu on oma tegevusega eeskujuks ka naabermajadele," lausus Mardi. 

Eesti Korteriühistute Liit korraldas tänavu juba kuueteistkümnendat korda korteriühistute konkursi, parimad selgitati välja kolmes kategoorias: ilus koduümbrus, parim korteriühistu juht ja edukaim renoveerimisprojekt.

Auhinnasaajad sõelus välja konkursi komisjon. Mardi sõnul iseloomustas tänavust konkurssi üllatuste rohkus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles