Ööpäevaga lisandus 44 positiivset koroonatesti

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Viimase ööpäeva jooksul osutus Eestis 44 koroonatesti tulemus positiivseks.
Viimase ööpäeva jooksul osutus Eestis 44 koroonatesti tulemus positiivseks. Foto: Mihkel Maripuu

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1651 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 44 osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 27 inimesel. Ida-Virumaale lisandus positiivseid testitulemusi 13 ning Tartumaale, Pärnumaale ja Võrumaale üks positiivne tulemus. Ühel positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalasega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 36,72.

Ida-Virumaale lisandunud kahe juhtumi puhul toimus nakatumine hooldekodus, ühel juhul töökohas, ühel juhul koolis ja kuuel juhul tuttavate või perekontakti kaudu. Kaks juhtumit on sisse toodud Venemaalt. Ühe nakatumise asjaolud on veel selgitamisel. Ida regiooni tööpiirkonnas on seitse aktiivset kollet: Kohtla-Järve kooli koldega on seotud 11 ja Ida-Virumaa pereliikmete ja tuttavate koldega kaheksa inimest. Jõhvi kooli koldega on seotud üheksa ja Jõhvi hooldekeskuse koldega 21 haigestunut. Sillamäe kooli koldega on seotud 36 ja nii-öelda meelelahutusasutuse koldega on seotud 10 haigusjuhtu. Narva töökohakoldes on seitse inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles