Saarlased napsasid Rakvere eest keskkonnasõbralikema omavalitsuse tiitli

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakvere Pikk tänav.
Rakvere Pikk tänav. Foto: Ain Liiva

Eesti mullune keskkonnasõbralikem omavalitsus on Saaremaa vald. Keskkonnaministeeriumi ja keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) korraldatud konkursi nominentide hulka pääsesid ka Rakvere ja Tartu linn.

"Võitja vald tõusis esile ennekõike sellega, et nende möödunudaastane keskkonnaprogramm oli väga mitmekesine ning samas saavutas ühtlaselt tugevad tulemused kõigis hinnatavates valdkondades," ütles keskkonnaministeeriumi kantsler Meelis Münt keskkonnaministeeriumi pressiteenistuse vahendusel.  

Keskkonnasõbralik kohalik omavalitsus saab KIK-ilt kuni 50 000 eurot keskkonnakoolitusel osalemiseks, avaliku ürituse korraldamiseks või keskkonnaheaolule kaasa aitava investeeringu toetamiseks.  

Konkursil osales 12 kohalikku omavalitsust, meie maakonnast ainsana Rakvere linn, kes pääses küll kolme nominendi hulka, kuid võitu kahjuks ei pälvinud.

Rakvere abilinnapea Andres Jaadla sõnul oli tal auhinnatseremoonial paras pinge sees. "Kõik kolm esikolmikusse jõudnud omavalitust on ju keskkonnavallas palju teinud," ütles ta.  

Jaadla sõnul on Rakvere oma keskkonna ja energiatõhusate initsiatiividega paljudele Eesti omavalitsustele eeskujuks. "Oleme ainuke linn Eestis, kes on täitnud aastaks 2020 võetud energia- ja kliimeesmärgid. Tähelepanu on pööratud linna rohealade ja  parkide ning veekogude korrashoiule. On tõelisel hea meel ja au, et Rakvere arenguid nii kõrgelt hinnati. Usun, et linnas toimunud muudatusi tunnetavad ka linlased," rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles