Ametkond juhatab, kuidas valida õiget näomaski

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Juba maski valides on väga oluline endale aru anda, kas mask pakub piisavalt turvalisust nii endale kui ka lähedal toimetavatele inimestele.
Juba maski valides on väga oluline endale aru anda, kas mask pakub piisavalt turvalisust nii endale kui ka lähedal toimetavatele inimestele. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Eesti turul levivad väga erisuguse välimuse ja kvaliteediga kordus­kasutatavad näomaskid. Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) on koostanud juhised Eestis turustatavate laiatarbenäokatete miinimumnõuete kohta. Juhised leiab ametkonna kodulehelt.

TTJA tehnikaosakonna juhataja Ingrid Teinemaa sõnul on väga oluline endale aru anda juba maski valides, kas mask pakub piisavalt turvalisust nii endale kui ka lähedal toimetavatele inimestele.

Igal müüdaval maskil peab juures olema detailne juhend, kus näiteks on kirjas, kas tegu on ühekorramaski või korduskasutatava maskiga. Tuleb silmas pidada, kas korduskasutatav mask on vähemalt 60-kraadises vees pestav, ja jälgida, kas see on tehtud piisavalt õhus levivaid osakesi kinni hoidvast materjalist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles