Õisus sattus kalamees uppumisohtu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad tõid läbi jää vajunud mehe kaldale. Foto on illustratiivne.
Päästjad tõid läbi jää vajunud mehe kaldale. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna keskpäeval vajus kalamees läbi Õisu järve jää, kuid tänu kahele kaaslasele ja kohale kutsutud päästjatele õnnestus mees elusalt kaldale tuua.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiige sõnul sai häirekeskus kell 12.08 teate, et Viljandimaal Õisu järvel on inimene läbi jää vajunud. Sündmuskohale sõitsid päästjad Viljandi päästekomandost ja Viljandimaa operatiivkorrapidaja.
Päästetöötajad selgitasid, et kolm kalameest olid läinud järvele kalastama ja üks meestest vajus läbi õhukese järvejää. Kaaslastel õnnestus uppumisohtu sattunud mees jääaugust välja tõmmata. Päästetöötajad tõid päästelauaga julgestades kannatanu 130 meetri kauguselt kaldale ning andsid alajahtunud mehe üle kiirabi hoole alla.
Päästjad hoiatavad, et tekkinud jää ei ole veekogudel turvaliseks käimiseks veel piisava paksusega. Jääle sadanud lumi takistab jäätumist ning annab jääkaanele lisakoormust. Veekogule läinud inimene paneb ohtu nii enda kui ka nende inimeste elu, kes häda puhul appi tõttavad.
Eile vajus mees läbi jää ka Valgamaal Sooru paisjärvel. Uppumisohus mehe päästsid köie abil kohalikud elanikud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles