Maakonda lisandus kuus koroonahaiget

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Lääne-Virumaale lisandus kuus positiivset koroonatesti.
Lääne-Virumaale lisandus kuus positiivset koroonatesti. Foto: Mihkel Maripuu

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 5367 koroonaviiruse testi, neist oli esmaseid positiivseid 370. Lääne-Virumaale lisandus kuus positiivset testi.

Ööpäeva jooksul Lääne-Virumaale lisandunud nelja juhtumi puhul sai inimene nakkuse pereliikmelt, ühel juhul töökohalt ning ühe nakatumise asjaolud on selgitamisel. Virumaal on 20 nakkuskollet, neist üks Tapal.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 178 inimesel, neist 132 on Tallinnas. Ida-Virumaale lisandus 96 ning Tartumaale 31 uut positiivset testitulemust. Pärnumaale lisandus 17 ning Võrumaale 10 uut nakatunut. Lisaks Lääne-Virumaale tuli kuus nakatunut juurde Raplamaale. Jõgeva- ja Valgamaale lisandus neli, Põlva- ja Viljandimaale kolm ning Saaremaale kaks. Kaheksal positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on Eestis 314,23, Lääne-Virumaal aga 112,1. Madalam on see vaid Saaremaal ja Järvamaal. Kõrgeim haigestumusnäitaja – 665,1 – on jätkuvalt Ida-Virumaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles