Vihula volikogu esimees Ain Välba astus kohtu ette

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Välba.
Ain Välba. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eile algas Viru maakohtu Koht­la-Järve kohtumajas kohtunik Anu Ernitsa eesistumisel protsess Vihula vallavolikogu esimehe Ain Välba üle, keda süüdistatakse ametialases võltsimi­ses.



Mullu alustatud kriminaalmenetlus selgitas, et Ain Välba on kandnud Vihula vallavolikogu 2007. aasta 20. septembril tehtud otsusele omavoliliselt andmeid, mis puudutasid Võsu mängurühma ümberkolimist renditavatest ruumidest Võsu põhikooli hoonesse.


Viru maakohtu pressinõunik Jelena Muttonen ütles, et eilsel kohtuistungil kuulati üle üks tunnistaja. Täna jätkub kohtuistung tunnistajate ülekuulamisega. Istungid on kavandatud kuni 30. jaanuarini.

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas asi arutlusele ei tulnud, sest siinsed kohtunikud taandasid end, tuues põhjenduseks, et on varem tööalaselt Ain Välbaga kokku puutunud.


Kohtus kaitseb Ain Välbat vandeadvokaat Imbi Seimar, riiklik süüdistaja on Viru ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Kalmer Kask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles