Lääne-Virumaale lisandus kuus koroonahaiget

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Lääne-Virumaale lisandus kuus koroonahaiget. Foto on illustratiivne.
Lääne-Virumaale lisandus kuus koroonahaiget. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 5738 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 376. Lääne-Virumaale lisandus kuus positiivset testi.

Ööpäeva jooksul Lääne-Virumaale lisandunud neljal juhul sai inimene nakkuse töökohal, kahe juhtumi puhul on nakatumise asjaolud selgitamisel. 

Kahe viimase nädalaga on nakatumine Lääne-Virumaal märgatavalt tõusnud.

Maakonnas on 71 nakatunut ja üle 700 lähikontaktse.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on üle 5400 inimese, kellest nakatunuid on 1017.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 322,58 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 5,8 protsenti.

Ööpäevaga viis patsienti suri. Eestis on koroonaviirus nõudnud 109 inimese elu.

11-l positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Haiglaravil on laupäeva hommiku seisuga 180 patsienti, kellest kuus on juhitaval hingamisel ja 18 intensiivravil. Päev varem oli haiglas kaks patsienti rohkem.

Terviseameti lõuna regionaalosakonna juhi Tiia Luhti sõnul on viimasel ajal esinenud juhtumeid, kus koroonaviiruse testi tulemust ootavad inimesed viivad oma lapsed kooli ja lasteaeda.

Terviseamet paneb kõigile testi tulemust ootavatele inimestele südamele: enne negatiivse tulemuse selgumist tuleb arvestada väga suure võimalusega, et testi tulemus osutub positiivseks. "Nagu näeme, on SARS-CoV-2 levik Eestis püsiv ning nakatuda võib pea kõikjal," ütles Luht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles