Jõuluvaade: me oleme päris

Eva Samolberg
, peatoimetaja
Copy
Eva Samolberg-Palmi.
Eva Samolberg-Palmi. Foto: Ain Liiva

Armas lugeja, täna hoiad sa käes väga erilist Virumaa Teatajat. See on jõululeht, täis lugusid, millesse ajakirjanikud ja fotograafid on pannud oma hinge ja südame. Kõige erilisem on aga esikülg, jõuluposter, mis jutustab loo meist endist. Lehe esiküljel käib ikka alati kõige tähtsam lugu. Esiküljele pääsemine on au loo autorile ning selle osalistele.

Seekordse loo kangelasteks on meie lapsed: suured, väikesed, poisid ja tüdrukud. Need, kes teevad meist need inimesed, kes me oleme. Lapsed, kes jutustavad loo. Meie tagala, kelle juurest Virumaa Teataja ajakirjanikud, fotograafid, keeletoimetajad, reklaamitoimetajad ja küljendajad hommikul tööle tulevad ning kelle juurde kiirustavad õhtul tagasi. Need inimesed, kelle pärast me tegelikult kõike üldse teeme. Me oleme päris.

Ka sina, hea lugeja, oled päris. Ja sellepärast me Virumaa Teatajas oma tööd armastamegi. Armastame nii väga, et viime selle ehk liigagi sageli koju kaasa. Mäletan seika oma esimese lapse põnniajast, kui ta silmas Lepna poolt tõusvat tossu ning pudistas titakeeles, kuid arusaadavalt: “Midagi tossab! Peame minema!” Need olid vaid korstnad, mis tossasid, ning sel korral minema ei pidanud, aga tol hetkel sain aru, et seda tööd ei ole võimalik teha nii, et toimetuse ukse sulgudes sulgub ka kõik muu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles