Galerii ⟩ Tatrusel paugutavad kaarraja laskesportlased

Copy

Haljala vallas, Tatruse külas asuvas lasketiirus toimub teisipäevast reedeni treeninglaager, kus hooajaks valmistub viis laskurit. Treener Peeter Päka juhtimisel harjutatakse kaarrada, ehk olympic skeet laskmist.

Kell on umbes pool 11, kui raja kõrval asuvast soojakust astub välja treener koos kolme laskuriga. Läbitakse üks seeria, kus kaarekujulisel rajal tuleb erinevatest laskepesadest tulistades tabada viskemasina poolt õhku lennutatud savikettaid. Kordamööda käiakse läbi kõik positsioonid, lastakse püsti seistes. Siinkirjutaja üllatuseks ei lähe mööda mitte ükski lask! Kui mehed lõpetavad, asuvad sama asja tegema kaks 14-aastast laskurit. Nõnda algab treeningpäev "prügimäetiiruks" kutsutud Tatruse laskealal.

"Praegu on see aeg, kus tavatingimustes treeniksime kuskil soojal maal," räägib Haljalast pärit Ivar Vainola. Hooaeg on kohe algamas, esimesed võistlused stardivad juba veebruaris-märtsis, kuid nende toimumine on koroonakriisi tõttu hetkel küsimärgi all. Eesseisva hooaja kaalukaim sündmus on sel aastal Horvaatias toimuvad Euroopa meistrivõistlused, kus on üleval ka kaks olümpiapiletit Tokyo mängudele. Lisaks on tulemas ka juuniorite MM Peruus, kuhu minemas ka laagris treeniv Peeter Jürisson, kes veel viimast aastat juunioride vanuserühmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles