Juhtkiri: “Siniverelise” südametunnistus (1)

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Eile ilmnes, et Rakvere haigla juhtkond on otsustanud koroonaviiruse vastu vaktsineerida haigla nõukogu liikmeid. Olukorras, kus kõik meditsiinitöötajad ei ole veel kaitsesüsti saanud. Olukorras, kus riiklikult pole veel alustatud riskirühmade vaktsineerimisega, on maakonna “siniverelised” oma kaitsesüsti saanud, sest, nagu lausus Viru-Nigula vallavanem Einar Vall­baum, on “reisimine vabamaks läinud”.

Uskumatu häbematus. Koroonavaktsiini on seni jagunud Eestile vaid jaopärast. Pikisilmi oodatud päästvat kaitsesüsti vajavad iga päev eesliinil töötavad meedikud, seejärel hooldekodudes sundisolatsioonis viibivad vanainimesed, raskelt haiged riskirühmadesse kuulujad.

Kõik meie igapäevaelu pärssivad piirangud on praegu kehtestatud hirmus, et kui koroonahaigete hulk kasvab üle kriitilise piiri, kukub Eesti riigi meditsiinisüsteem kokku. Piiranguid ei ole tehtud mitte põhjendusel, et COVID-19 on kohutav surmahaigus, vaid selleks, et meie haiglad peaksid vastu. Meditsiinisüsteemi vastupidamine sõltub aga just personalist, mitte voodikohtadest. Voodeid mahub haiglatesse veel, aga kes on need inimesed, kes voodis lamajaid ravivad, põetavad, kui haiglatöötajad haigestuvad ning eneseisolatsiooni jäävad, ja mis veel hullem, ise haiglavoodis lõpetavad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles