Nädalavahetusel lahvatasid leegid korstnas põlevas tahmast, sõiduautost ja abihoonest

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Päästeamet tuletab meelde, et küttekollete eest tuleb regulaarselt hoolt kanda ja lasta neid puhastada. See aitab ohtlikke tahmapõlenguid vältida. Kütmiseks ei tohi kasutada värvitud, immutatud või kemikaalidega muul moel töödeldud puitmaterjali. Puidus olevad keemilised ühendid talletuvad kergesti küttekeha seintele ning see võib kaasa tuua suure kahju.
 
Päästeamet tuletab meelde, et küttekollete eest tuleb regulaarselt hoolt kanda ja lasta neid puhastada. See aitab ohtlikke tahmapõlenguid vältida. Kütmiseks ei tohi kasutada värvitud, immutatud või kemikaalidega muul moel töödeldud puitmaterjali. Puidus olevad keemilised ühendid talletuvad kergesti küttekeha seintele ning see võib kaasa tuua suure kahju.  Foto: Marko Saarm

Nädalavahetusel vajati leekide kustutamisel Lääne-Virumaal päästjate abi kolmel korral, inimesed õnneks viga ei saanud.

15. jaanuaril kell 22.27 teatati häirekeskusele, et Rakveres Side tänaval tuleb ridaelamu boksi korstnast kärsahaisu ja tossu. Päästjad tuvastasid, et korstnas põleb tahm, ning likvideerisid põlengu kesköö paiku.

16. jaanuaril kell 1.56 said päästjad teate, et Haljala vallas Altja külas põleb sõiduauto lausleegiga. Päästjad likvideerisid tulekahju kella 2.52-ks, inimesed selles kannatada ei saanud. Sõiduk aga hävis tules täielikult. Põlengu tekkepõhjus ei ole teada.

16. jaanuaril kell 10.30 teatati, et Kadrina vallas Ohepalu külas põleb lahtise leegiga elumaja vahetus läheduses asuv abihoone. Kohale kiirustanud päästjad likvideerisid tulekahju kella 10.45 paiku ning inimesed selles viga ei saanud. Esialgsetel andmetel sai põleng alguse kamina kütmisest. Täpne tekkepõhjus on selgitamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles