Vaba Rahva Laul heliseb tänavu Rakveres

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Vaba Rahva Laul on toimunud ka Paides. Ühendkooris osales 1643 lauljat.
Vaba Rahva Laul on toimunud ka Paides. Ühendkooris osales 1643 lauljat. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Igal aastal kohta vahetav laulupidu Vaba Rahva Laul kõlab 20. augustil Rakvere Vallimäe vabaõhukompleksis. Laulupeoga tähistatakse Eesti 30. taasiseseisvumispäeva.

Vaba Rahva Laulu idee algataja Ülo Kannisto rääkis, et tosinas pidu toimub ajaloolisel Vallimäel sellepärast, et lauljatele on koht uus ja põnev. 

"Eelmisel aastal osales Haapsalus ühendkooris 1200 lauljat. Koroona tegi oma töö," ütles Kannisto. Ta avaldas lootust, et tänavu tuleb "täismaja" ning osaleb 2000 lauljat ja vähemalt sada koori.  

Juba on mitu koori laulupeol kaasalöömisest teatanud, kuigi ametlikult saavad kõik koorid kutse koos nootidega lähiajal.

Lauljaid saadab traditsiooniliselt Urmas Lattikase bänd ja laulupeo üks dirigente on Lauri Breede. 

Üles astuvad näiteks Tõnis Mägi, Uku Suviste, Alen Veziko, Gerli Padar, Merit ja Märten Männiste. Samuti esineb rahvatantsuansambel Tarvanpää.

Ülo Kannisto ütles laulupeol tekkiva sünergia kohta, et aastate jooksul on olnud igasuguseid hetki, kuid pole võimsamat tunnet sellest, mis tekib siis, suur ühendkoor esitab laval tuntud isamaalisi laule ja publik laulab püsti seistes kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles