Korruptiivseid juhtumeid tuleb ette vähe

BNS
Copy
Vaktsineerimine käib nii hooldekodudes kui ka haiglates.
Vaktsineerimine käib nii hooldekodudes kui ka haiglates. Foto: Erakogu

Teadusnõukoja liikme Andero Uusbergi sõnul tuleb korruptiivseid juhtumeid vaktsineerimiskavas ette vähe – sotsiaalministeeriumi kantsleri Marika Priske vaktsineerimine väljaspool järjekorda juhtus aga nii-öelda hallil alal ning inimestes tuleb hoida vaktsineerimise soovi ja muuta süsteemi lihtsamaks.

Uusberg selgitas Postimehele, et pärast sotsiaalministeeriumi kantsleri Marika Priske vaktsineerimist on inimestel eri tõlgendusi, kuid kõige levinum neist on, et see on ebaaus. “Inimeste käitumine ei lähe kokku sellega, mis on justkui meil ühiskondlik kokkulepe, ja et nii käituvad inimesed, kellel on tänu oma positsioonile võimalik niimoodi käituda,” põhjendas Uusberg.

Küsimusele, kas nüüd jäädaksegi mõtlema, et vaktsiin on mõeldud vaid rikastele või heal positsioonil töötavatele inimestele, vastas Uusberg, et see tundub talle ebatõenäoline. “Pole isegi välistatud, et kogu selles vaktsineerimise teemas me vaatame sellele perioodile tagasi ja tuvastame, et vaktsiin oli raskesti kättesaadav, mõnes mõttes defitsiitne,” lausus Uusberg ja lisas, et see lihtsalt aitab vaktsiini olulisust meeles pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles