Karbist välja Rakvere vallamajas tutvustati kriisiinfo haldussüsteemi

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Rakvere vallavanem Maido Nõlvak.
Rakvere vallavanem Maido Nõlvak. Foto: Marianne Loorents

Täna tutvustati riigi kohalikest omavalitsustest esimesena Rakvere vallamajas kriisiinfo haldussüsteemi, mis aitab eeskätt parandada kriiside puhul üliolulise info liikumist.

Rakvere vallavanem Maido Nõlvak rääkis, et täna olid nimetatud süsteemi tutvustamas päästeameti ja siseministeeriumi esindajad. Kriisi ajal on selle lahendamisele kaasatud eri asutused, ettevõtted ja organisatsioonid. Uus süsteem aitabki vajalikku infot koguda ja seda jagada.

Lehekülg kriisiinfo haldussüsteemi programmist.
Lehekülg kriisiinfo haldussüsteemi programmist. Foto: Maido Nõlvak

Nõlvaku sõnul tegi vald ettepaneku teha haldussüsteemile eraldi moodul, mis puudutaks ainult kohalikku omavalitsust ehk aitaks lahendada lokaalseid kriise, näiteks seda, kui talvel külmaga mõni katlamaja elektrikatkestuse tõttu rivist välja langeb.

Nõlvaku sõnul kavandatakse nimetatud kriisiinfo haldussüsteemi hakata kasutama sel aastal Lääne-Virumaa Omavalitsuste Liidu (VIROL) tööplaani võetud jätkuõppustel, kus antakse teadmisi eri kriisidega toimetulekuks. Kahel eelneval aastal on korraldatud õppusi, kus mingi kogukond, näiteks küla, peab iseseisvalt toime tulema seitse päeva. Tänavu lisatakse stsenaariumile ulatusliku evakuatsiooni õppus.

Raha elanikkonna kriisiteadlikkuse tõstmiseks on kahel eelneval aastal eraldanud riik. Ka sel aastal on omavalitsusliitudele antud kokku 100 000 eurot. Lääne-Virumaa saab 6200 eurot. VIROL-i tegevdirektor Sven Hõbemägi ütles, et kuna summa on väike, seda nagu varasematelgi aastatel omavalitsustele laiali ei jagata, vaid see kulutatakse elanikkonnakaitse õppuste korraldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles