Juhtkiri: see ennekuulmatu libedus!

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Esmaspäeva hommikul tabas esimesi uniseid liiklejaid šokk: jalad ei tahtnud mitte sugugi maaühenduses püsida ning autoga sõites tundus, et talverehvide asemel on autol all uisud ja sõidutee asemel uisuväljak. Tuli ette kukkumisi, õnneks küll möödus erakordne libedus suuremate õnnetusteta.

Tuleb meelde selline multifilm nagu “South Park”. Astud ühe sammu ja siis libised ülejäänud tee. Nagu ilmaga ikka, on lihtne viriseda, aga tegelikult on see osa Eesti kliimast. Kogu libedust ei jõua puhtfüüsiliselt ära tõrjuda ja mingi osa jääb. Järgmine kord poodi jalanõusid valima minnes tasub mõelda niisuguse talla peale, mis aitab kukkumist vältida. Ja seda peaksid tegema nii noored kui ka vanad, sest ühest jääle maandumisest võib saada trauma kogu eluks.

Siiski tuleb kiita Rakvere linna ponnistusi libedaga võitlemisel, sest kui Virumaa Teataja ajakirjanik ja fotograaf lõuna paiku libedust otsima läksid, oli see vähemalt linna vahelt juba suuremas osas tõrjutud. Tõrjutud asulavälistele väiksematele kõrvalteedele, kus tuleb heitlike oludega paraku arvestada terve talve jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles