Isamaa fraktsioon teeb ettepaneku lasteaiatasust loobumiseks

Eva Samolberg
, peatoimetaja
Copy
Linnavolikogu sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Pruler.
Linnavolikogu sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Pruler. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere linnavolikogu Isamaa fraktsioon teatas täna, et teeb volikogule ettepaneku peatada linna munitsipaallasteaedades ja huvikoolides vanemate makstava osa tasumine. 

Tulenevalt vabariigi valitsuse kehtestatud piirangutest ja peaministri üleskutsest lapsi ilma tungiva vajaduseta lasteaeda mitte saata teeb Rakvere linnavolikogu Isamaa fraktsioon ettepaneku Rakvere linna munitsipaallasteaedades ja huvialakoolides vanemate tasumisele kuuluva osa tasumine peatada.

"Meil on korraline volikogu istung kolmapäeval, 17. märtsil ja loodan, et meie ettepaneku volikogu päevakorda võtmine ja arutamine on adekvaatne reaktsioon äsja vabariigi valitsuse kehtestatud piirangutele," ütles linnavolikogu sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Pruler.

"Praegu on veel piisavalt aega, et linnavalitsus jõuaks meie ettepaneku suhtes oma seisukoha kujundada, vajadusel seda täiendada ja selle volikogule edastada. Leiame, et Rakvere linnavalitsus võiks kaaluda analoogse otsustuse vastu võtmist ka linnavalitsuse lepingupartnerite osas erasektorist, kes osutavad lastehoiu- ja lasteaiateenuseid. Nii oleks kõik lapsevanemad koheldud võrdsetel alustel," lisas Pruler.

Rakvere linnapea Triin Varek lausus eile lasteaiatasust loobumise ideed kommenteerides, et teemat arutatakse neljapäeval kogunevas kriisikomisjonis. Seejärel otsustatakse, kas minnakse ettepanekuga linnavolikogu ette.

Rakvere linn loobus lasteaiatasu küsimisest mullu kevadel, kui koroonaviiruse leviku tõttu oli soovitus lapsi lasteaeda mitte viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles