47 linna 49 päevaga: jalamehest ränduri reis jõudis siia

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Rakvere on pildil: jalgsi Eesti linnu läbiv rännumees Intan Pragi teeb iga linna sildi juures selfi, ikka selleks, et mälestus jääks.
Rakvere on pildil: jalgsi Eesti linnu läbiv rännumees Intan Pragi teeb iga linna sildi juures selfi, ikka selleks, et mälestus jääks. Foto: Ain Liiva

Tahaks oma silmaga seda hullu inimest näha. Pikema jututa on ühele mehele kuu aja jooksul sedaviisi mitmel korral öeldud. Intan Pragi on mees, kes teeb jalgsi Eestile tiiru peale. Pöörane plaan läbida 49 päevaga 47 linna pole veel täidetud. Üleeile, retke 42. päeval, jõudis ta Lääne-Virumaale. Tallinn pole enam kaugel.

Intan Pragi tunnistab, et temas on seiklushimu ja teda köidavad kultuuriväärtused, kuid sel korral pole tal neile aega. Jalgsiretkel mööda Eestit on teine iseloom. Nii ta ütleb. “Lähen kõige otsemat, sirgemat teed ühest linnast teise ja kogu muusika. Rohkem mind ei huvita praegu mitte miski,” räägib Pragi.

Saapataldu on ta juba korralikult kulutanud. 46-aastane järvalane Intan Pragi alustas 1750 kilomeetri pikkust teekonda veebruari esimesel päeval pealinnast ja on ilma ühegi puhkepäevata väsimatult sammunud enam kui kuu. Tal on eesmärk jõuda sel pühapäeval kell kaks päeval kohale. Finišisse, kust ta andis endale ka stardi: Tallinnasse Tammsaare parki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles