Riigi kultuuripreemiale kandideerib ka Arvo Pärt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärdi 4. sümfoonia esitati Grammyle.
Arvo Pärdi 4. sümfoonia esitati Grammyle. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Riigi kultuuripreemiate komisjonile esitati kolme elutööpreemia kandidaadiks 27 loomeisikut. Kandidaatide seas preemiale pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest on ka Rakvere linna aukodanik Arvo Pärt.


Kultuuriministeeriumi kodulehe

andmetel esitasid Arvo Pärdi kandidatuuri Eesti Rahvusringhääling, Eesti Kultuurileht Sirp, Eesti Interpreetide Liit, Eesti Muusikanõukogu, Eesti Kontsert, Eesti Entsüklopeediakirjastuse AS, Eesti Heliloojate Liit, Eesti Muusika Infokeskus, MTÜ Eesti Gregoriaani Ühing ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia.

Komisjonile laekusid ettepanekud 27 loomeisiku premeerimiseks pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest ning 46 loomeisikut või loomingulist kollektiivi möödunud aasta silmapaistva loomingu eest.

Kultuuri elutööpreemia antakse kolmele isikule ning ühe preemia suuruseks on miljon krooni. Viis preemiat suuruses 150 000 krooni antakse 2008. aastal avalikkuseni jõudnud väljapaistvate loominguliste saavutuste eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles