Arst ei saa enam konkreetset ravimit välja kirjutada

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apteegis.
Apteegis. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eelmisel nädalal tegi Eesti Haigekassa retseptikeskuses muudatused, mille tulemusel saab arst konkreetset preparaati välja kirjutada vaid kindla põhjendusega, kirjutab Med24.


26-27. jaanuaril läks retseptikeskuse tootmiskeskkonnas aktiviseerimisele süsteem, mille tulemusena saab preparaadipõhiseid retsepte salvestada ainult nii, et retseptil on ka meditsiiniline põhjendus.

«Nüüd ei saa ilma põhjendamata ravimi kaubamärki enam retseptile kirjutada. Muudatus tehti seetõttu, et kuigi ravimite väljakirjutamise määrus nõuab kaubamärgi kirjutamise korral meditsiinilist põhjendust ja asendamise keelamise märke kandmist retseptile, siis arstid seda sageli ei teinud. See tekitas apteekides segadust, kuidas toimida ja millised ravimeid patsiendile pakkuda tohib,» selgitas haigekassa avalike suhete juht Evelin Koppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles