Korteriühistute liit: juhtimises muudatusi ei toimu

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermajad.
Kortermajad. Foto: Liis Treimann

Kui Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) endine juhatuse liige Aivar Kala saatis täna välja teate, et EKÜLi praegune juhatus tunnistati kohtu poolt ebaseaduslikuks, vastas liidu esimees Andres Jaadla, et juhtkond siiski ei muutu.

Kohtuvaidlus käis 2009. aasta 30. novembril toimunud EKÜLi üldkoosoleku üle. Seal valiti EKÜLile uus nõukogu, mis omakorda nimetas ametisse uue juhatuse. Uue juhatuse koosseisu kuulusid Andres Jaadla, Urmas Mardi ja Dagmar Mattiisen.

Ametist tagasi kutsutud juhatuse liige Aivar Kala vaidlustas toimunud koosoleku õiguspärasuse. Kala saatis täna teate, kus kirjutas, et saavutas 2011. aasta oktoobris Tallinna Ringkonnakohtus võidu ning et riigikohus otsustas teise osapoole kassatsioonkaebust mitte menetleda.

Seega on jõustunud kohtuotsus, millega on tunnistatud Andres Jaadla, Urmas Mardi ja Dagmar Mattiiseni EKÜLi juhatuse liikmetena esinemine ebaseaduslikuks nende ametisse valimise hetkest alates.

EKÜLi esimees Jaadla tunnistas, et riigikohtu otsusega kassatsioonkaebust mitte menetlusse võtta, tuvastati Eesti Korteriühistute Liidu 30.11.2009 erakorralise liidupäeva otsuste ja samal päeval tehtud nõukogu otsuste tühisus.

«Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse sõnul puudutab nimetatud otsus vaid 6 kuud novembrist 2009. kuni aprillini 2010. ja on oma loomult pigem vaidlus Kala nõude osas juhatuse liikme tasu küsimustes,» ütles Jaadla. «Olukorda Eesti Korteriühistute Liidu juhtimises tänasel päeval kohtuotsus siiski ei mõjuta.»

Ta lisas, et asjaolu, et kohus tuvastas 30.11.2009 liidupäeva ja nõukogu otsuste tühisuse liidupäeva kokkukutsumise protseduuride rikkumise tõttu, ei tähenda, et taastub Kala liikmelisus Eesti Korteriühistute Liidu juhatuses.

«Nimelt toimus 2010. aasta 27. aprillil Eesti Korteriühistute Liidu korraline liidupäev, kus liidu liikmed võtsid vastu otsuse liidu juhatuse koosseisu kinnitamise kohta,» rääkis Jaadla. Ta seletas, et 2010. aasta 27. aprilli otsuse kohaselt on Eesti Korteriühistu Liidu juhatuse liikmed Andres Jaadla, Urmas Mardi ja Dagmar Mattiisen.

Nimetatud otsuse tühisust kohtus tuvastatud ei ole, mistõttu on juhatuse liikmete volitused kehtivad tänaseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles