Täna on viimane päev esitada maksusoodustuste infot

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-maksuamet.
E-maksuamet. Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Maksu- ja tolliamet (MTA) ootab äriühingutelt ja asutustelt maksusoodustustega seonduvat informatsiooni, et tulumaksu tagastamine klientidele toimuks kiirelt.

MTA palub tähele panna, et asutused, kellele tehtud kulutusi võib maksumaksja oma tuludest maha arvata (koolitajad, pangad, kindlustusseltsid jne), peavad maksuhaldurile esitama info maksumaksjate poolt tehtud kulutuste kohta. Viimane päev andmete esitamiseks on täna, 1. veebruaril.

MTA kannab esitatud andmed maksumaksjate eeltäidetud tuludeklaratsioonidele. Kui andmeid maksuhaldurile ei esitata või neis on vead, siis on andmed vigased ka füüsilise isiku eeltäidetud deklaratsioonil ja seetõttu on takistatud enammakstud tulumaksu kiire tagasisaamine. Niisugusel juhul palub amet kulusid tõendavad dokumendid esitada paberil.

MTA tuletab meelde, et 2011. aasta tuludest saab maha arvata ainult neid annetusi ja kingitusi, mis on tehtud isikutele, kes on kantud valitsuse poolt tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute, sihtasutuste ja usuliste ühenduste nimekirja.
 
Lisainformatsiooni ja abi saab MTA teeninduskohtadest, kodulehelt www.emta.ee ning maksuhalduri infotelefonilt 880 0815 (elektrooniline deklareerimine).
 
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles