Vaata ⟩ Culpas ja Joel Juht tegid energilise räpivideo

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Foto: Kuvatõmmis

Lääne-Virumaa räppar Culpas ja Joel Juht (JJ) avaldasid uue ühispala "Meeldib, ei meeldi", millele on valminud ka muusikavideo.

Joel Juht on tuntud kui tänavatantsukooli JJ-Street looja ja juht. Räpikarjääri alustas ta üsna hiljuti – tegu on mehe esimese räpilooga.

Lääne-Virumaalt pärit Andreas Vainos, artistinimega Culpas (CLPS), on ühtlasi tegev Rakvere juurtega hiphoprühmituses RLV Massive ning andis möödunud aastal välja oma esimese sooloalbumi "Epohh".

Loole tegi tausta Culpas ning riimid kirjutasid mõlemad ise valmis. "Minu mõte oli teha lugu vastukaaluks neile, kes teevad nii-öelda pila räppi. Joel tahtis rääkida sellest, et räpitakse ilma hiphopikultuuri olemust tundmata," rääkis Culpas. Tema sõnul sujus koostöö algusest peale ladusalt. "Ma pole vist kunagi varem nii kiiresti muusikat loonud," lisas Culpas.

Joel Juht nentis, et loo sõnum on seotud veel sellega, et ühiskonnas on inimeste vahel liiga palju intriige. "Liiga julgelt võetakse mõnikord igal teemal sõna, olenevalt sellest, mis kellelegi meeldib ja mis ei meeldi. Emotsioone on lihtsalt palju," selgitas Juht.

Uus lugu ilmub koos energilise muusikavideoga, kus teevad kaasa tänavatantsijad, grafitikunstnik Kevin Poll (Seinategu), Liina Velsker ning palju teisi tänavakultuuri austajaid. Kogu süžee annab hiphopikultuuri edasi ehedalt ning Culpase sõnul on see siiani kõige kvaliteetsem muusikavideo, mille loomises ta on kaasa löönud. "Kui saaksin teha homme samasuguse täispika võttepäeva, teeksin seda kohe. Ma pole näinud Eestis väga palju selliseid muusikavideoid, mis hõlmaks korraga mitmeid hiphopikultuuri olulisi aspekte, aga neid võiks olla kindlasti rohkem," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles