Riigigümnaasium kaotab ajutiselt õppesuunad

Eva Samolberg
, peatoimetaja
Copy
Rakvere reaalgümnaasiumi juhi Martti Marksoo sõnul tehakse ettevalmistusi selleks, et sügisel saaksid õppetööd alustada 10. klasside õpilased, kes aasta hiljem siirduvad õppima riigigümnaasiumisse.
Rakvere reaalgümnaasiumi juhi Martti Marksoo sõnul tehakse ettevalmistusi selleks, et sügisel saaksid õppetööd alustada 10. klasside õpilased, kes aasta hiljem siirduvad õppima riigigümnaasiumisse. Foto: Vladislav Musakko

Hoolimata sellest, et 2022. aasta sügisel avatakse Rakveres riigigümnaasium, käib praegu maakonna õppeasutustes tihe töö selle nimel, et sel sügisel saaksid 10. klassid komplekteeritud.

Tingituna asjaolust, et Rakvere linna koolivõrk läheb ümberkorraldamisele, on ka siinsed munitsipaalgümnaasiumid pidanud oma plaane muutma. Nii ei avata sel sügisel õppesuundi Rakvere gümnaasiumis ega reaalgümnaasiumis.

Reaalgümnaasiumi direktor Martti Marksoo kõneles, et vastuvõtt 10. klassidesse algab pärast põhikooli lõpueksameid, täpsemini 14. juunil. Gümnasistiks saamisel arvestatakse põhikooli matemaatika ja eesti keele lõpueksami tulemust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles