Supluskohtade kasutajate käitumine on sageli taunimist vääriv

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Foto: Piret Saul-gorodilov

Konid ja õllepurgid, krõpsupakid ja katkised rannalelud – selline vaatepilt supluskohas rikub tuju ja annab järgmistele puhkajatele halba eeskuju.   

Mitu maakonna omavalitsust on tublisti panustanud, et inimesed saaksid üürikest suve nautida. Loodud on võimalusi turvaliseks suplemiseks ja lõbusaks aja veetmiseks. Paraku suhtuvad mõned inimesed võimalustesse ülemäära vabameelselt. Suuremad rannad, kus on rohkem silmapaare, hoitakse taarast ja prügist veel enam-vähem puhtad. Suitsetamine, mida üldse kultuuri osana on raske kirjeldada, on igal pool mõõdutundetu. 

Äntu tehisjärve igati toreda ujuvsilla ümbrus on konisid täis loobitud. Suitsetatakse sillal seistes, hoolimata sellest, et samas suplevad ja päevitavad teised inimesed, keda suitsuhais võib häirida. Väikese lapsega vee äärde tulnud ema ja isa seisid sillal, tegid suitsu ja raputasid tuhka otse vette. Muidugi on see tuleohutuse seisukohast mõistlik, aga olgem ausad, head eeskuju ei anna selline käitumine nende oma lapsele ega teiste perede lastele. 

Laupäevasest Virumaa Teatajast saab suplusvõimaluste kohta maakonna siseveekogudes rohkem lugeda, aga reostamise ja avalikus rannas suitsetamise teemat tuleks lähimas tulevikus kindlasti veelgi käsitleda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles