Nädala kaja: suve selgroog on murtud

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Piret Saul-Gorodilov.
Piret Saul-Gorodilov. Foto: Ain Liiva

Sellist suve, mil ilm ületab iseenese eelmist kuumarekordit nädalase vahega, pole ammu olnud. Kliimaaktivistid hõõruvad võidurõõmsalt käsi – “kas me ei hoiatanud, nüüd on see käes”. Esimeteoroloogid Kiitsak ja Kamenik ei lubanud maakonnalehes samuti midagi ilusat ning peaaegu kinnitavad, et katastroof on lähedal ja kõik on inimkonna süü.

Nädal möödus päris normaalsete temperatuuridega ja vahepeal sai koguni lühkarid pessu panna. Väike eelhoiatus – edasi läheb endist rada ja leitsak jätkub. Samuti jätkuvad kõikvõimalikud üritused, mis üksteist osalejate meelitamisega üle püüavad trumbata. Möödunud nädalavahetusel toimus teist korda festival Kadrina Moosekants ning taas on põhjust kiita kõva korraldajat Ahto-Lembit Lehtmetsa. Mitte kõigis valdades pole kultuurikorraldusega asjad joones ja üritused toimuvad üksikute entusiastide initsiatiivil. Rakvere teater tuleb välja hilissuvelavastusega ning seni on näitlejad värvatud laiali, koguni teistesse maakondadesse esinema.

Vallimäe vabaõhukeskus on samuti tuurid üles tõmmanud ja pakub igal nädalavahetusel põhjust küngaste vahele muusikat nautima minna. Artistid annavad kuuma, kuna kevadel tõmmati püünedele kollased lindid ette. Kuuma pilluvad välja kombainid ja kaitseväetehnika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles