Lille Kodu päevakeskuses püsivad hoolealused igavesti noored

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Helin Uustalu (vasakul) ja Gerli Tamm selgitasid, kuidas nad veedavad päevakeskuses noortega aega ja milliseid arenguid on nende juures täheldanud.
Helin Uustalu (vasakul) ja Gerli Tamm selgitasid, kuidas nad veedavad päevakeskuses noortega aega ja milliseid arenguid on nende juures täheldanud. Foto: Sten Semjonov

Rakvere Lille Kodu päevakeskuse tegemistega tutvuma minnes meenusid esmalt kevadised ebameeldivad uudised. Kodu tiimijuht Veronika Kahre tegi tõrjuvaid liigutusi, kui ma kohtumisel selgitasin, et inimestel on raske vahet teha ja aru saada Lille majas toimuvast ja nii võidakse seostada kogu asutust poolelioleva, alles uurimisjärgus looga.

Leppisime kokku, et vähemalt paari sõnaga tuleb olukorda selgitada, sest Lille Kodus on mitu osakonda. Ebameeldivad asjad toimusid kinnise lasteasutuse teenuse osakonnas, kuhu on suunatud raske ja sügava puudega alaealised kohtumääruse alusel. Prokuratuuril on uurimine pooleli ning sündmustega seotud töötajad ei tööta enam AS-i Hoolekandeteenused Lille Kodus.

Kõndisin trepist üles Lille päevakeskusesse, kus mind võtsid vastu kaks tegevusjuhendajat – Helin Uustalu ja Gerli Tamm – ning laua ümber toimetasid mõned kliendid. Töötajad rääkisid, et nende hoole all on vaimse puudega noored.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles