Piibe ühisgümnaasiumi mõte tõusis jälle päevakorrale

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seoses ministeeriumi algatatud koolivõrgu korrastuse aruteluga tuli taas päevakorrale nii-öelda Piibe ühisgümnaasiumi idee. Ambla, Järva-Jaani ja Koeru valla ühisarutelust peaks selguma, kas Järva-Jaani gümnaasiumi direktoril Sirje Pehkil tuleb uus silt koolimajale riputada või mitte.
Seoses ministeeriumi algatatud koolivõrgu korrastuse aruteluga tuli taas päevakorrale nii-öelda Piibe ühisgümnaasiumi idee. Ambla, Järva-Jaani ja Koeru valla ühisarutelust peaks selguma, kas Järva-Jaani gümnaasiumi direktoril Sirje Pehkil tuleb uus silt koolimajale riputada või mitte. Foto: Kristo Kivisoo fotomontaaž

Järvamaa omavalitsuste liidu haridus- ja noorsookomisjon pani ministeeriumile kirja ettepanekud koolivõrgu korrastuse ja gümnaasiumide võimaliku arvu kohta maakonnas.

Kuu aega tagasi kohtus haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Kalle Küttis Järvamaa omavalitsusjuhtidega ning edastas neile ministeeriumi palve saada omavalitsuste arvamust neljas küsimuses, mis puudutavad gümnaasiumivõrgu tulevikku.

Eelmisel nädalal pani Järvamaa omavalitsuste liidu haridus- ja noorsookomisjon kirja esmalt ettepanekud, mida hakkavad arutama liidu juhatus ja üldkoosolek, enne kui need ministeeriumile läkitada.
Komisjoni esimees Kalju Kertsmik sõnas, et gümnaasiumide arvu puhul käib komisjon välja kompromissettepaneku jätta maakonda kolm kooli: Türi, Paide ning kolmes õppekohas (Aravete, Järva-Jaani, Koeru) tegutsev nii-öelda Piibe ühisgümnaasium.

«Arvestades õpilaste arvu olulist vähenemist, on selge, et maakonnas võiks olla üks gümnaasium asukohaga Paides,» selgitas Kertsmik. «Kui riik lahendab õpilaste sõidu küsimuse ja tegutsevad õpilaskodud, siis võib-olla ei olda lõpuks sellele mõttele ka vastu.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles