Esmaspäev tuleb pilvine ja sajune

BNS
Copy
Pilved toovad esmaspäeval saju.
Pilved toovad esmaspäeval saju. Foto: Arvo Meeks

Euroopa ilmakaart on täis madalrõhkkondi, mis toovad esmaspäevaks ka Eestisse tihedat pilvisust, tuult, vihmasadu ja äikesevõimalust.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu esmaspäeva vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati võib hoovihma sadada. Öö hakul puhub edela- ja lõunatuul 2-7, puhanguti 10, rannikul 7-10, puhanguti kuni 15 m/s. Pärast keskööd tuul aegamisi nõrgeneb. Sooja on 9-14, rannikul kuni 18 kraadi.

Peipsi järvel puhub öö hakul edelatuul 4-8, puhanguti kuni 12 m/s. Pärast keskööd puhub lõunakaaretuul 2-6 m/s. Lainekõrgus on öö hakul 0,6-1,2 meetrit, pärast keskööd 0,3-0,7 meetrit. Ilm on sajuta ja enamasti hea nähtavusega. Sooja on 15-18 kraadi.

Esmaspäeva päeval on enamasti pilves, Lääne-Eesti saartel üksikute selgimistega ilm. Tihe vihmasajuala levib Lõuna-Eestist põhja-kirde suunas, sadu on tugevam Pärnu-Tallinna mõttelisest joonest ida pool, kohati on võimalik äike. Tuul pöördub loodesse ja läände ning tugevneb pärastlõunal 5-11, puhanguti 14, õhtupoolikul Peipsi ääres ja Virumaa rannikul kuni 18 m/s. Sooja on 14-19, saartel kuni 21 kraadi.

Peipsi järvel on ennelõunal muutliku suunaga tuul 2-5 m/s. Pärast lõunat pöördub tuul järk-järgult loodesse ja läände ning tugevneb 7-11, puhanguti 15-18 m/s. Lainekõrgus on ennelõunal kuni 0,5 meetrit, pärastlõunal 1-1,5 meetrit. Sajab vihma, sadu on tugev ja võimalik on äike. Nähtavus on mõõdukas või halb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles