Kaitseliidu Viru maleva liikmed osalesid Ukraina iseseisvuspäevaparaadil

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Kaitseväe vahipataljoni lipumeeskonna järel sammusid koos teiste vabatahtlikega Viru maleva kaitseliitlased.
Kaitseväe vahipataljoni lipumeeskonna järel sammusid koos teiste vabatahtlikega Viru maleva kaitseliitlased. Foto: Viru malev

Kaitseliidu kirde maakaitseringkonna koondrühm sõitis eelmisel laupäeval Ukrainasse, et osaleda seal iseseisvuspäevaparaadil, mis toimus teisipäeval. Koondrühma kuulunud Viru malevat esindasid neli meest ja kaks naist.

Vastu neljapäeva hommikut Ukrainast koju jõudnud Ivar Maran rääkis, et muljed sündmusest ja sellega seotust on väga head. Ta on Viru maleva lahingukompaniis miinipildujate rühma arvestaja, eraelus betoonitööstusettevõtte tootejuht. Kaitseliidu ridades on mees 2012. aastast. "Ukraina poolt oli kõik väga hästi korraldatud ja pakuti kultuuriprogrammi. Kui paraadi proovil tekkis puhkehetki, siis tulid inimesed ja tänasid, et oleme nendega," kõneles Maran.

Reet Saari, kes Ukraina iseseisvuspäevaparaadi kohta muljeid jagas, on naiskodukaitsja ja kergjalaväekompanii liige. "Ukrainal oli samuti taasiseseisvumise 30. aastapäev ja kirde maakaitseringkonnal on juba varasem tihe side Ukraina poolega," ütles ta ja jutustas, kuidas kaitseliitlased külastasid sealseid muuseume. Ereda mulje jättis naisele sõjamuuseum, kus kajastatakse väga huvitavalt teist maailmasõda – nii Nõukogude armee kui ka Saksa armee seisukohalt. Samuti antakse väljapanekuga üldpilt käimasolevast lahingutegevusest ATO ehk Ukraina terrorismivastase operatsiooni tsoonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles