1989 ⟩ Kundas põles kommivabrik ja Vajangul märatses madrus

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Nõukogude ajal päästeametit polnud, oli tuletõrje. Tuletõrjujate töö oli piiritletum kui praeguste päästjate oma, põhiliselt tegeletigi vaid tulekahjude kustutamisega.
Nõukogude ajal päästeametit polnud, oli tuletõrje. Tuletõrjujate töö oli piiritletum kui praeguste päästjate oma, põhiliselt tegeletigi vaid tulekahjude kustutamisega. Foto: Ain Protsin

Õnnetusi ja kriminaalseid juhtumeid oli 1989. aasta augustis Rakvere rajoonis üsna mitu: 17. augustil oli tulekahju Rakvere leivakombinaadi Kunda osakonna kompvekitsehhis, kaks päeva hiljem tahtis purjus madrus Vajangul maja põlema panna.

Võib vaid ette kujutada, milline pilt ootas ees Kunda kompvekitsehhi saabunud tuletõrjujaid.

Nimelt oli lõhkenud kompvekisegukatlas asunud küttekeha ja katla sisu ning küttekehas olnud õli olid põrandale ning seintele laiali paiskunud. Põrand, seinad ja seejärel ka lagi olid läinud põlema. Kuidagi ei saadud elektrit välja lülitatud ja see takistas kustutamist. Tules said kannatada hoone katus ja puitkonstruktsioonid, samuti neli kompvekisegukatelt.

Võhmutal Vajangu kolhoosile kuulunud elumajas peeti aga 19. augustil joomapidu – kalalaeva madrus oli emale külla tulnud ja kasuisa oli ka kambas. Tekkis riid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles