Maarja-Liis Orgmets: “Eesti pimedate ringkond on väike ja tõesti piisabki vaid ühest inimesest, kes näitab suuna kätte”

, suvereporter
Copy
Maarja-Liis Orgmets ei lase nägemispuudel oma elu takistada. Elurõõmus neiu töötab ajakirjanikuna Postimees Gruppi kuuluvas Lemmiku toimetuses ja lööb kaasa Eesti Pimedate Liidu tegemistes.
Maarja-Liis Orgmets ei lase nägemispuudel oma elu takistada. Elurõõmus neiu töötab ajakirjanikuna Postimees Gruppi kuuluvas Lemmiku toimetuses ja lööb kaasa Eesti Pimedate Liidu tegemistes. Foto: Eero Vabamägi

Maarja-Liis on noor ajakirjanik, kes hobi korras on võtnud südameasjaks panustada Eesti nägemispuudega noorte heaolusse. Ta osaleb pimedate liidu projektides ja selle ajakirja Valguse Kaja toimetamises.

Eesti Pimedate Liidu esimees Jakob Rosin iseloomustas Maarja-Liisi sõbraliku ja avatud mõtlemisega inimesena. “Ta oskab väga hästi teha meeskonnatööd, toetab oma tiimikaaslasi ning oskab aidata ka sisulise osaga,” ütles Rosin.

Praegu on liidul käsil Soome-Eesti projekt, millega kaardistatakse, kuidas nägemispuudega inimesed saavad igapäevaelus hakkama. Selle eesmärk on selgitada välja, mil viisil saaks iseseisvumist soodustada. Maarja-Liis on üheks projekti mentoriks ning Rosina sõnul tuleb ta sellega suurepäraselt toime. Jakob Rosin lisas, et neiu saab väga hästi hakkama ka ajakirja Valguse Kaja toimetamisega. “See ilmub küll ainult kaks korda aastas, kuid sellega on päris palju tööd,” sõnas mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles