Ebaveres avati liha-kondijahul töötav aurukatlamaja

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Uue katlamaja lindi lõikasid läbi (vasakult) Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla, AS-i Vireen juhataja Tarmo Terav, maaeluminister Urmas Kruuse ning Vireeni nõukogu esimees ja maaeluministeeriumi asekantsler Hendrik Kuusk.
Uue katlamaja lindi lõikasid läbi (vasakult) Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla, AS-i Vireen juhataja Tarmo Terav, maaeluminister Urmas Kruuse ning Vireeni nõukogu esimees ja maaeluministeeriumi asekantsler Hendrik Kuusk. Foto: Marianne Loorents

Väike-Maarja vallas Ebavere külas asuvas loomseid jäätmeid käitlevas AS-i Vireen tehases avati kolmapäeval uus liha-kondijahul töötav aurukatlamaja, mis hakkab energiaga varustama tervet Vireeni tehast. Linti oli lõikama tulnud ka maaeluminister Urmas Kruuse.

Minister jagas lühikeses sõnavõtus kiidusõnu Vireeni ja selle juhataja Tarmo Terava aadressil.

"Kui mõtleme paari lihtsa asja peale, võibolla aastaid tagasi olime harjunud sellega, et kogu energia võib tulla kuskilt keskselt, siis täna oleme jõudnud olulise tähise ja alternatiivini. Selleks et oma tootmisprotsessi efektiivselt teha, peame kõik selles protsessis olevad võimalused ära kasutama. Minu meelest Vireen on suurepärane näide," rääkis Kruuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles