Tunnustusüritusel toodi esile õpetajate pühendumust ja mõjuvõimsat eeskuju

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Ene Nool esitati ühtlasi üleriigiliseks nominendiks haridusasutuse juhtide kategoorias. Noolt õn­nitleb VIROL-i tegevjuht Sven Hõbemägi.
Ene Nool esitati ühtlasi üleriigiliseks nominendiks haridusasutuse juhtide kategoorias. Noolt õn­nitleb VIROL-i tegevjuht Sven Hõbemägi. Foto: Ain Liiva

Õpetajate päeva eel tunnustati silmapaistva töö eest haridustöötajaid. Sõmeru keskusehoones võõrustati galal tänavusele aasta õpetaja konkursile esitatud pedagooge ja haridusjuhte, samuti omavalitsuste esindajaid.

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu (VIROL) ​kui ürituse korraldaja tegevjuht Sven Hõbemägi tõi oma kõnes esile kaks õpetaja omadust, mis mõjutavad õpilaste suhtumist – pühendumuse ja eeskujuks olemise. Konkursile esitatud 135 kandidaadi seas oli kõige enam klassiõpetajaid, lausa 25. Komisjon seisis silmitsi raske tööga, sest salajase hääletuse teel tuli leida laureaadid kümnes riiklikus ja kolmes maakondlikus kategoorias.

“Õpetaja on suur sõna, nagu ema. Nad ei tea kunagi, missugusel tasemel laps tuleb, ja nemad peavad temast meie riigi jaoks tugeva alustala looma,” tõi VIROL-i juhatuse esimees Einar Vallbaum hingestatud paralleeli. VIROL-i haridus- ja kultuurispetsialist Ingrid Pärnamäe rääkis, et aastatega on nominentide hulk järjest kasvanud. “Kutsusime seekord tunnustamiseks kohale iga kategooria kolm paremat. Mõnel juhul on neli paremat kutsutud, mis tähendab, et kolmas ja neljas olid võrdse punktiarvuga,” selgitas Pärnamäe. Ta lisas, et kandidaate võisid esitada kõik soovijad, mitte ainult haridusasutused. Vanemate klasside õpilased oskavad juba märgata ja tänada oma õpetajaid neid aasta õpetajaks välja pakkudes ja aktiivselt esitavad õpilased huvitegevuse õpetajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles